Kollektivavtal för ideella organisationer

Ideella organisationer är en viktig del av civilsamhället och Arbetsgivarföreningen KFO är en stark röst för sektorn både vid förhandlingsbordet och intressepolitiskt.

En ideell förening, eller organisation, bildas när en grupp människor vill driva en fråga eller ta tillvara ett intresse. Det ger ideella organisationer speciella förutsättningar. De har inget vinstintresse och ofta utförs verksamheten av personer som engagerar sig i organisationen på sin fritid.

Men också ideella organisationer måste anställa personal, och för anställda personer gäller samma arbetsrättsliga regler som för övriga företag och verksamheter. Vi har lång erfarenhet av att stötta arbetsgivare i dessa frågor och vet var gränsen mellan ideellt arbete och lönearbete går. Ytterligare en fördel är att det ingår en olycksfallsförsäkring för ideellt arbete i medlemskapet.

Rådgivare: Christer Johansson
Facklig motpart: Unionen, Akademikerförbunden

Vill du veta mer om medlemskap i Arbetsgivarföreningen KFO? Skicka gärna dina kontaktuppgifter till info@kfo.se så ringer någon av våra rådgivare upp dig. 


Läs mer om medlemskapet och hur vi stöttar arbetsgivare inom ideella organisationer genom att ladda ner broschyren nedan.

Ladda ner broschyr

Jag vill bli kontaktad

Vill du veta mer om vad medlemskapet i Arbetsgivarföreningen KFO innebär? Fyll i formuläret så kontaktar vi dig.

Följande fel uppstod
Medlemsansökan