KFO Personlig Assistans i Almedalen

KFO anordnar en rad seminarier och samtal inom området Personlig Assistans i Almedalen 2018.

Seminarier

Vem vill egentligen ha privata assistansanordnare?

Assistansmarknaden uppvisar inte längre några stora vinstmarginaler. Antalet verksamheter som beviljas tillstånd är färre och ersättningen för personlig assistans är inte längre anpassad efter löneutvecklingen. Hur gör privata anordnare för att överleva? Och vem vill egentligen ha privata anordnare?
Tid: 2/7 2018 09:30 - 10:15
Plats: Birgers gränd 1

Vilken betydelse har forskning om personlig assistans i debatt och utredningar?

Personlig assistans har funnits i mer än 20 år och det finns en hel del forskning på området. Men hur känd är forskningen om personlig assistans egentligen? Vilken betydelse har forskningen för debatten och i utredningar om personlig assistans?
Tid: 2/7 2018 10:45 - 11:30
Plats: Birgers gränd 1

Personlig assistans efter valet 2018 - en spaning

Oron för den personliga assistansens utveckling är stor. Vilka frågor hamnar högst på agendan efter valet? Hur tänker partierna kring den personliga assistansen? Bör de som blivit av med assistansen de senaste åren få tillbaka den? Och vad händer med LSS-utredningen?
Tid: 3/7 2018 11:00 - 12:00
Plats: Birgers gränd 7, trädgård med ingång från Almedalen

Rättsutvecklingen inom personlig assistans - rättspraxis eller politik

Förändrad rättspraxis de senaste åren har fått långtgående konsekvenser för människor med behov av personlig assistans. Hur går det till när avgränsade enskilda domar används i generaliserande tolkningar? Vilken betydelse tillmäts egentligen assistanslagstiftningens ändamål och förarbeten?
Tid: 4/7 2018 14:30 - 15:15
Plats: Birgers gränd 1

Välkomna!