Väx med oss!

Vi söker en intressepolitiskt ansvarig för KFO Personlig Assistans.

Arbetsgivarföreningen KFO organiserar företag och organisationer inom kooperation, idéburen välfärd och civilsamhälle. Vi har 4000 medlemsföretag med 110 000 anställda. 

Våra medlemmar utgör en kärna i svenskt samhälls- och näringsliv. Gemensamt är att de driver långsiktigt hållbara och värdeskapande verksamheter. Genom att integrera arbetsgivarfrågor och intressepolitik vill KFO stärka konkurrenskraften för våra medlemsföretag och bidra till tillväxt och utveckling av vår sektor.

Avtalsområdet personlig assistans består av drygt 520 medlemmar med cirka 33 000 anställda. Under våren 2017 bildade KFO en branschorganisation, KFO Personlig Assistans, med uppgift att arbeta för en stabil assistanslagstiftning som möjliggör en långsiktig och kvalitativ assistans som tar hänsyn till de ursprungliga intentionerna bakom assistansreformen. KFO vill också möjliggöra valfrihet med en mångfald av utförare där idéburna verksamheter och mindre företag är inkluderade.

Nu söker vi dig som vill arbeta som intressepolitiskt ansvarig i branschorganisationen KFO Personlig assistans.

Ditt uppdrag

Din övergripande uppgift är att, tillsammans med styrelsen för KFO Personlig Assistans, driva och verkställa branschorganisationens mål och prioriterade arbetsområden.

Personlig assistans är ett område i ständig förändring där förutsättningarna ändras snabbt. I ditt arbete har du löpande kontakt med medlemsföretagen och upparbetar goda kontakter med politiker, myndigheter och andra aktörer i branschen. Det ingår arbete av utredningskaraktär i tjänsten.

Du är branschorganisationens talesperson och ansvarar för kontakter med media. Du organiserar branschkommittémöten och olika seminarier. Till din hjälp har du ett litet kansli med en rådgivare på deltid samt viss administrativ personal. Du kommer även att bidra till KFOs övergripande intressepolitiska arbete och ingå i KFOs intressepolitiska grupp. Du rapporterar till förbundsdirektören.

Arbetet på KFO präglas av stor frihet under eget ansvar. Vi är en horisontell organisation med högt i tak. Våra medlemmar finns i hela Sverige och vi har ett centralt beläget kontor i Stockholm. Du kommer framförallt att tjänstgöra vid kontoret i Stockholm men resor kan förekomma.

Kvalifikationer

Du ska, förutom relevant universitets-/högskoleutbildning eller motsvarande, ha relevant kunskap inom verksamhetsområdet för personlig assistans. Tidigare erfarenhet av intressepolitiskt påverkansarbete är meriterande liksom grundläggande kunskaper i arbetsrätt.

Du är driven, utvecklingsorienterad samt van och trygg med självständigt arbete. Du är bra på att kommunicera i både tal och text, och van vid sociala medier. Vidare behöver du vara stresstålig, serviceinriktad, pedagogisk samt ha lätt för att kommunicera och samarbeta. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid.

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast den 10 december i form av CV och ett följebrev till ansokan@kfo.se . Vi behandlar ansökningar löpande. Eventuella frågor besvaras av Björn Jidéus, bjorn.jideus@kfo.se, 08-702 54 14 och Carina Ekblad, carina.ekblad@kfo.se , 08-702 54 40.