Kommunikationsansvarig

KFO söker en skicklig Kommunikationsansvarig som vill vara med att utveckla vårt kommunikationsarbete.

Som Kommunikationsansvarig har du en nyckelroll i organisationen och innebär att du planerar, utvecklar och håller samman det strategiska och operativa kommunikationsarbetet. En viktig del av rollen är att vara ett aktivt stöd för organisationen i kommunikationsfrågor och säkerställa att allt arbete går hand i hand med organisationens nya varumärkesplattform. Som du självklart är med och implementerar.

Du arbetar både strategiskt och operativt med den interna och externa kommunikationen. Det innebär bland annat att ta fram budskap, coacha och stötta ledningen, arbeta med press- och media samt opinionsbildning. Du ansvarar även för att utveckla KFOs externa webb, digitala kanaler och sociala medier. KFO har ett stort fokus på att kommunikativt stödja deras olika kollektivavtalsområden. 

Du drivs av att arbeta med medlemskommunikation och brinner för att utveckla även det området. Till din hjälp har du förutom en lyhörd organisation bestående av 30 medarbetare också ett starkt team av fristående konsulter som du kan anlita vid behov. Därför bör du vara en van beställare av byråtjänster. 

Som kommunikationsansvarig ingår du i gruppen för Externa relationer och har hela organisationen som arbetsfält. I rollen rapporterar du till Chef externa relationer.

KFO är inne i ett skede av tillväxt och utveckling och du har inget emot att det inte alltid finns färdiga strukturer att förhålla sig till. I gengäld får du ett arbete där du tillsammans med övriga medarbetare kan delta i utvecklings- och förändringsarbetet. 

Erfarenhet och utbildning

För att lyckas i rollen ser vi gärna att du har minst 3 – 5 års erfarenhet av liknade arbetsuppgifter.

Du ska vara en utpräglad lagspelare med individuella kvaliteter och du ska kunna ansvara för att självständigt planera och utveckla ditt arbete. Det är positivt om du har erfarenhet från att arbeta i en medlemsorganisation. För att trivas har du stort intresse och förståelse för den svenska arbetsmarknaden och stort samhällsengagemang.

Du har erfarenhet av att ta fram kommunikationsplaner och strategier, oavsett om det är analoga eller digitala kanaler. Du har kunskap och erfarenhet av press- och mediaarbete samt av opinionsbildning samt en van beställare av byråtjänster.

Du har erfarenhet och viljan av att arbeta såväl strategiskt som operativt, och kan snabbt växla mellan strategiska perspektiv och operativt genomförande.

Du är en god skribent och har lätt för att ta fram och förpacka budskap. Du trivs med och är bra på att etablera relationer, såväl internt som externt. 

Vi ser att du har högskoleutbildning eller annan relevant utbildning inom kommunikation och marknadsföring.

Språkkunskaper

Ett krav är att du har mycket goda kunskaper i svenska i tal och skrift och är en skicklig skribent.

Tillträde 

Snarast möjligt med hänsyn till eventuell uppsägningstid. 

Omfattning 

Tjänsten är en heltidsanställning med placering på KFOs kontor mitt i centrala Stockholm. KFO erbjuder dig ett utmanande och spännande arbete i ett företag med en hög kompetens och ett starkt driv framåt.

Ansökan

Skicka gärna in din ansökan omgående då vi går igenom urvalet löpande. Vänligen bifoga ett kort följebrev där du beskriver vad som lockar dig och vad du kan tillföra i tjänsten samt hur du har arbetat med liknade arbetsuppgifter. Ansökan sker via Hammer & Hanborg som ansvarar för rekryteringen. Se länk under Relaterad information.