Lämna årsuppgifter 2018

Vi har förlängt årsuppgiftsinsamlingen till den 4 mars.

Varje år samlar KFO in uppgifter om medlemmarnas sammanlagda årslönesumma och antal anställda. Årsuppgiftsinsamlingen ligger till grund för beräkningen av er medlems- och serviceavgift. Uppgifter kan lämnas till och med 4 mars 2018. OBS! Det är inte samma uppgifter som ni lämnade i höstens lönestatistikinsamling. 

Vilka uppgifter gäller det?

Antal personer anställda per den 31 december 2017. Det gäller alla former av anställning, såväl visstidsanställningar som tillsvidareanställningar. Till exempel räknas inte en person som har varit projektanställd under mars månad, däremot räknas en person som jobbar extra över jul och nyår.

2017 års sammanlagda bruttolönesumma. Beloppet anges i hela kronor och ska inkludera alla typer av ersättningar, exempelvis arvoden, värde av fri kost, bostad och bilförmåner. Detta gäller oavsett om personerna har jobbat hela året eller endast en kort tid någon gång under året. Det är samma uppgifter som du lämnar till Skatteverket. 

Var ska uppgifterna lämnas?

Uppgifterna lämnas via KFOs webbplats. Den som är KFO-administratör för företaget/organisationen har rätt att lämna uppgifter.

1. Logga in på den här webbplatsen och klicka därefter på Mina sidor högst upp till höger.

2. Då öppnas inloggningspanelen, där länken ”Lämna årsuppgifter” finns. Om du inte ser någon länk, så har du inte administratörsrättigheter. Klicka då istället på länken "Se verksamhetens användare" för att ta reda på vem som är KFO-adminstratör i er verksamhet.

Skärmdump på länk till årsuppgiftsinsamling

 

Kontrollera företagets/organisationens e-postadress

KFO skickar all viktig arbetsgivarinformation per e-post. Därför ber vi dig kontrollera verksamhetens e-postadress vid årsuppgiftsinlämningen. Stämmer uppgifterna kan du gå vidare. Annars rättar du e-postadressen och klickar på "Uppdatera".

OBS! Det är alltså inte din personliga e-postadress vi söker, utan den e-postadress som i första hand ska användas för att kontakta företaget/organisationen.

Vad händer om inte årsuppgifterna lämnas i tid?

Om medlemsföretaget inte lämnar aktuella årsuppgifter så görs en automatisk uppräkning av medlems- och serviceavgiften. Det kan innebära en högre avgift för medlemmen. 

Vad händer om företaget inte längre har någon verksamhet?

Om företaget önskar kvarstå som medlem ska årsuppgifter lämnas in. Det är möjligt att rapportera noll antal anställda och årslönesumma.

Om företaget vill gå ur KFO ska en skriftlig uppsägning skickas in där det framgår från vilket datum som verksamheten har upphört. Annars kommer en faktura där medlems- och serviceavgiften har räknats upp automatiskt.

Jag har glömt mitt lösenord till webben

Klicka på Logga in och därefter "Glömt lösenord". Då skickas en återställningslänk till din e-post så att du kan välja ett nytt lösenord. Har du bytt e-postadress eller saknar du konto, ber du någon av KFO-administratörerna på din arbetsplats att ändra e-postadress eller skapa ett nytt konto till dig. Behöver du ytterligare hjälp kan du ringa webbsupporten på 08-702 54 00 eller mejla på support@kfo.se.

Stort tack för din/er medverkan!

Publicerad
den 9 januari, 2018
Uppdaterad
den 23 februari, 2018