Lämna årsuppgifter 2017

Varje år samlar KFO in uppgifter om hur många anställda som medlemmarna har och deras sammanlagda årslönesumma.

Nu är det dags att lämna in era årsuppgifter. Uppgifterna ska lämnas senast den 12 februari och ligger till grund för beräkningen av er medlems- och serviceavgift. OBS! Det är inte samma uppgifter som ni lämnade i höstens lönestatistikinsamling. 

Har du missat att lämna årsuppgifterna? Ingen fara - du hinner fortfarande lämna in uppgifterna. 

Vilka uppgifter gäller det?

Antal personer anställda per den 31 december 2016. Det gäller alla former av anställning, såväl visstidsanställningar som tillsvidareanställningar. Till exempel räknas inte en person som har varit projektanställd under mars månad, däremot räknas en person som jobbar extra över jul och nyår.

2016 års sammanlagda bruttolönesumma. Beloppet anges i hela kronor och ska inkludera alla typer av ersättningar, exempelvis arvoden, värde av fri kost, bostad och bilförmåner. Detta gäller oavsett om personerna har jobbat hela året eller endast en kort tid någon gång under året. Det är samma uppgifter som du lämnar till Skatteverket. 

Var ska uppgifterna lämnas?

Uppgifterna lämnas via KFOs webbplats. Den som är KFO-administratör för företaget/organisationen har rätt att lämna uppgifter.

1. Logga in på den här webbplatsen och klicka därefter på Mina sidor högst upp till höger.

2. Då öppnas inloggningspanelen, där länken ”Lämna årsuppgifter” finns. Om du inte ser någon länk, så har du inte administratörsrättigheter. Klicka då istället på länken "Se verksamhetens användare" för att ta reda på vem som är KFO-adminstratör i er verksamhet.

Skärmdump länk lämna årsuppgifter

 

Kontrollera företagets/organisationens e-postadress

KFO skickar all viktig arbetsgivarinformation per e-post. Därför ber vi dig kontrollera verksamhetens e-postadress vid årsuppgiftsinlämningen. Stämmer uppgifterna kan du gå vidare. Annars rättar du e-postadressen och klickar på "Uppdatera".

OBS! Det är alltså inte din personliga e-postadress vi söker, utan den e-postadress som i första hand ska användas för att kontakta företaget/organisationen.

Vad händer om inte årsuppgifterna lämnas i tid?

Om medlemsföretaget inte lämnar aktuella årsuppgifter så görs en automatisk uppräkning av medlems- och serviceavgiften. Det kan innebära en högre avgift för medlemmen. 

Vad händer om företaget inte längre har någon verksamhet?

Om företaget inte längre har någon verksamhet och därför vill gå ur KFO, ska årsuppgifterna ändå lämnas in. De ska även skicka in en uppsägning där det framgår från vilket datum som verksamheten har upphört. Annars kommer en faktura där medlems- och serviceavgiften har räknats upp automatiskt.

Jag har glömt mitt lösenord till webben

Klicka på Logga in och därefter "Glömt lösenord". Då skickas en återställningslänk till din e-post så att du kan välja ett nytt lösenord. Har du bytt e-postadress eller saknar du konto, ber du någon av KFO-administratörerna på din arbetsplats att ändra e-postadress eller skapa ett nytt konto till dig. Behöver du ytterligare hjälp kan du ringa 08-702 54 00 eller mejla på support@kfo.se.

Stort tack för din/er medverkan!