Kollektivavtal för förskola och skola

KFO har lång erfarenhet av fristående förskolor, skolor och fritidshem. Våra kollektivavtal ger er bra förutsättningar att vara en attraktiv och konkurrenskraftig arbetsgivare.

De flesta av våra förskolor och skolor drivs som personalkooperativ eller föräldrakooperativ, men vi organiserar alla typer av bolagsformer, även aktiebolag, ekonomiska föreningar, handelsbolag, ideella föreningar och stiftelser. Montessori, Freinet, I Ur och Skur är några exempel på pedagogiska inriktningar som våra medlemmar har.

Vi på KFO har lång erfarenhet av fristående förskolor, skolor och fritidshem, och vet vad som är viktigt för att just din verksamhet ska fungera
bra. Till exempel har vi i vårt kollektivavtal tagit fram en anställningsform som är knuten till barn som är i behov av extra stöd. Ofta utgår en ersättning från kommunen för att verksamheten ska kunna ge barnet detta stöd. Anställningsformen innebär att om ersättningen upphör, finns möjlighet att avsluta anställningsavtalet. Vi har även avtalat om möjlighet att ta semester per timme, något som många anställda uppskattar när de ska uträtta personliga ärenden.

Rådgivare: Gunnar Järsjö, Kamilla Rosendahl
Fackliga motparter: Kommunal, Lärarförbundet, Lärarnas riksförbund, Vision och Skolledarförbundet

Vill du veta mer om medlemskap i Arbetsgivarföreningen KFO? Skicka gärna dina kontaktuppgifter till info@kfo.se så ringer någon av våra rådgivare upp dig. 

Läs mer om medlemskapet i KFO och hur vi stöttar arbetsgivare inom förskolan och skolan genom att ladda ner broschyren nedan.

Ladda ner broschyr

Jag vill bli kontaktad

Vill du veta mer om vad medlemskapet i Arbetsgivarföreningen KFO innebär? Fyll i formuläret så kontaktar vi dig.

Följande fel uppstod
Medlemsansökan