Den 1 januari 2019 skriver du och vi pensionshistoria ihop

Vi jobbar varje dag för att du ska kunna vara den engagerade arbetsgivare du verkligen vill vara. När det gäller pensionsplaner och försäkringslösningar så har vi en glädjande nyhet att berätta.

Som medlem i Arbetsgivarföreningen KFO omfattas dina anställda av kollektivavtalade försäkringar. De kollektivavtalade försäkringarna kompletterar de lagstadgade socialförsäkringar (via Försäkringskassan) vi har i Sverige.

Lägre kostnader och enklare hantering

Från den 1 januari 2019 kommer alla våra medlemmars kostnader för pensionsavsättning, försäkringar och omställning att minska med upp till 30 procent.

Dessutom kommer administrationen att bli enklare och säkrare. Antalet manuella moment i hanteringen av pensioner och föräkringar för dig blir färre, och du kommer efter årsskiftet att få enbart en eller två fakturor istället för flera. Med färre manuella moment minskar också risken för att göra fel.

Förbättringar i ditt intresse

Lägre kostnader är möjliga tack vare skalfördelar. Vi har slagit samman tio mindre pensionsplaner till två större. När mer pengar förvaltas i färre planer blir det helt enkelt billigare.

Efter ett par års förhandlingar med LO och PTK har vi nu möjlighet att sänka kostnader för avsättningar till omställningsstiftelsen med en tredjedel. Det är inga små förbättringar, om vi får säga det själva.

De här förbättringarna är de största vi gör på 20 år. Alla arbetsområden och branscher inräknade.

Vad du som medlem behöver göra

Eftersom pensionsplaner förändras så kommer du som är medlem att få post från oss, Pensionsvalet och Collectum löpande. Vi kommer att lotsa dig igenom vad du behöver göra — om du behöver göra nåt alls.

  • Uppdatera din mejladress.
    Ta en extra koll på att dina mejladresser stämmer, särskilt till löneadministratörer, så undviker du att missa något.
  • Håll utkik i mejlboxen och här på webbsajten.
    Vår, Folksams, Collectums och Pensionsvalets sajter är alla under uppdatering just nu. Vi kommer att hålla dig informerad.

Tusen frågor — en support

Även om nyheterna är positiva och glädjande så förstår vi att det kan uppstå en del frågor. Vi har samlat våra bästa experter på området pension och försäkring. De kan snabbt och tryggt vägleda dig och räta ut frågetecknen.

Skicka dina frågor om pension, försäkring och omställning till nyaforsakringar@kfo.se.